Wat is stress?

Zodra er gevaar dreigt maakt je lichaam onmiddellijk stresshormonen aan. Dit maakt ons scherp en zorgt ervoor dat we kunnen overleven. Dit noemen we acute stress en is heel gezond.  

Als we echter te lang worden blootgesteld aan stress raken we overprikkeld en wordt het ongezond. Stress krijgt namelijk altijd voorrang en wanneer dit chronisch wordt heeft het een negatieve invloed op onze lichaamsprocessen. Hierdoor ontstaat er een hormonale disbalans en dit zorgt voor uiteenlopende vervelende klachten. 

Veel voorkomende stressklachten:

 • Somberheid en depressie
 • Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Darmklachten
 • Hoofdpijn
 • Benauwdheid
 • Nek- en rugklachten
 • Huidproblemen
 • Gewichtsschommelingen
 • Angst
 • Prikkelbaarheid
 • Minder libido

Coaching door Voed Geluk

Voed Geluk laat je de bron én oplossing inzien van jouw stressklachten. Dit doen we aan de hand van de Stressologie methode; een doelgerichte aanpak van stress en depressie.

We kijken naar de disbalans in jouw gelukshormonen en lossen dit op met de juiste voedingsstoffen. Aan de hand van een persoonlijk leefstijladvies, inzichten en opdrachten werken we samen aan jouw fysieke en emotionele gezondheid!

Stress verminderen en gelukkiger leven met gezonde voeding voor:

je lichaam; 

de juiste voedingsstoffen om je goed te voelen.

je mind;

bewuste en veerkrachtige manier van denken.

je energie;

balans tussen energiegevers en energievreters.

Waar zit jouw energielek?

Chronische stress is vaak de oorzaak van fysieke en emotionele klachten. Onze maatschappij vraagt veel van ons en kan er voor zorgen dat we overprikkeld raken. Daarnaast kan stress ook zijn oorsprong vinden in jouw jeugd, ontevredenheid over je situatie of een gebrek aan zelfliefde. We zijn ons vaak niet bewust van de spanning die we met ons meedragen en negeren de signalen die het lichaam geeft. Zo ontstaat er onbewust een energielek in jouw systeem.

Dit zorgt ervoor dat je veel meer voedingsstoffen verbruikt waardoor je tekorten oploopt, je immuunsysteem overuren draait en het lichaam niet kan herstellen. De oplossing is het aanvullen van tekorten en het dichten van jouw energielek.

Verhalen van anderen

De warmte en kennis van Sylvia brachten herkenning en erkenning voor de symptomen die ik ervaarde. Haar woorden 'Je gaat je snel beter voelen' werden binnen 2 weken voelbaar. De balans en rust in mijn systeem kwam terug. Een consult en de begeleiding van Sylvia is een grote aanrader die ik iedereen gun.

Ik had nergens zin in en sliep heel slecht. Maar na een tijdje met de juiste supplementen voelde ik me heel anders. Ook de voedingsadviezen hielpen daarbij.

Sylvia heeft mij door middel van advies en inzicht over voedingssupplementen, stressreductie, goede voeding en bewegen weer balans in mijn leven terug laten vinden. Ik raad dit iedereen aan.

Via een lezing over gelukshormonen ben ik bij Sylvia terecht gekomen. Zij neemt echt de tijd voor je, luistert goed en maakt een passend behandelplan. Wat een 'geluk' dat ik bij haar terecht ben gekomen. Ik voel mij stukken beter en zelfverzekerder.

Door het invullen van de Gelukshormonentest en het daarna bespreken met Sylvia, werd ik mij bewust van mijn energielek. Ik kon gericht de puntjes op de i zetten en slaap nu echt een stuk beter.
Heel blij mee, thanks!